Osnovne informacije o LURA Grupi

 

POVIJEST

LURA Grupa je u vlasništvu uspješnog hrvatskog poduzetnika Luke Rajića.

LURA posluje od 1991. godine kada je registrirana kao tvrtka za uvoz i izvoz. Djelovala je na području regije i bavila se uvozom mliječnih proizvoda te izvozom hrvatskih izvoznih proizvoda – ribljih prerađevina i voća i povrća. Uspješno se razvijala i ubrzo postala poznati brand na području prehrambene industrije u regiji.

1993. godine LURA postaje većinski vlasnik Dukata, tada lokalne zagrebačke mljekare. Kontinuiranim ulaganjem i inovacijama, Dukat širi svoje poslovanje na cijelu Hrvatsku te se spaja sa Sirelom, Mljekarom Zadar i Lurom u jedinstvenu pravnu osobu pod nazivom LURA. U narednom razdoblju LURA diverzificira postojeći dominantno mliječni biznis i ulazi u segment bezalkoholnih pića i napitaka te u segment konditorske i pekarske industrije.

2003. godine LURA se širi na tržište regije gdje nastavlja uspješno poslovanje te uz stalne inovacije na tržištu kontinuirano ostvaruje rast i razvoj.

Početkom 2005., LURA restrukturira poslovanje, strateški se opredjeljuje i stavlja u fokus mliječni biznis te u narednom razdoblju iz svog vlasništva izdvaja tvrtke u ostalim sektorima.

Početkom 2007. godine, LURA iz portfolija izdvaja mljekarsku industriju Dukat, koja postaje vlasništvom svjetske mljekarske industrije Lactalis, a LURA nastavlja poslovanje pod nazivom LURA ulaganja.

Tvrtka LURA ulaganja, nakon detaljne analize poslovnih prilika i mogućnosti na hrvatskom tržištu, okreće se novim ulagačkim projektima u farmaceutskom i logističkom sektoru. Kao rezultat dvogodišnje analize koju je provela tvrtka LURA ulaganja, 2009. godine osnovana je start-up tvrtka PharmaS za proizvodnju i promet generičkim lijekovima. Također su nastavljena ulaganja u razvoj tvrtke RALU logistika te u tvrtke Favarger i LURA Investments u Ženevi.
 

OSNOVNA DJELATNOST LURA GRUPE

Osnovna djelatnost LURA Grupe je koordinacija poslovanja svojih članica: farmaceutske kompanije PharmaS, logističke kompanije RALU logistika, kompanija LURA Investments i LURA nekretnine te kompanije za proizvodnju čokolade Favarger u Ženevi.

Nastala je kao rezultat intenzivnog razvoja i europskog usmjerenja tvrtki članica te radi učinkovitijeg organizacijskog ustroja i objedinjavanja pojedinih poslova članica Grupe: zajedničkog financiranja, strategije, nabave, marketinga, ...

O poslovanju LURA Grupe, Luka Rajić je izjavio: 

"Zadovoljni smo što smo kroz LURA Grupu pronašli nove koncepte, optimizirali poslovanje i omogućili učinkovitije upravljanje što predstavlja bitan korak u daljnjem razvoju članica Grupe. Upravo smo sinergijom poslovanja kroz krovnu tvrtku dali dodatnu vrijednost investicijama te doprinijeli daljnjem razvoju modernih kompanija koje će uspješno konkurirati na domaćem i europskom tržištu."

 

UPRAVA LURA GRUPE


Član Uprave
Ivan Kliček

Ivan-Klicek-(2).jpg

 

Povratak

Info Centar

LURA GRUPA d.o.o.
Radnička cesta 47, 10 000 Zagreb
Sud upisa u trgovački registar i broj: Trgovački sud Zagreb, MBS:080579832
OIB: 45278650939
MB: 2132320
VATIN: HR45278650939
IBAN HR6223600001101921873, SWIFT: ZABAHR2X Zagrebačka banka d.d., Zagreb,Iznos temeljnog kapitala: 12.350.000,00 kn uplaćen u cijelosti.
Uprava društva: Ivan Kliček, član